fredag, december 03, 2010

Ledig fredag

I dag har jag varit ledig minsann, men det har ändå varit fullt upp..

Mathilda gick själv till skolan, och jag åkte till dagis med Melker. Det var fantastiskt vackert ute på vägen till dagis med alla vita träd..

När Melker var avlämnad åkte jag till skolan för att kolla in när Mathilda hade gympa. Det var ingen rolig gympalektion.. De var ett par grabbar som bråkade och tjafsade hela lektionen och störde för alla... Riktiga snorungar rent ut sagt! Det var inga glada miner från fröknarna efter den här lektionen. Trist!

Var även med på halv nästa lektion. Då tvåorna och treorna läste upp Fredagsboken. Kul att höra deras berättelser.

Halv tio drog vi iväg till tandläkaren i Upplands Väsby. Vid Mathildas förra tandläkarbesök så var tandläkaren lite orolig för att några tänder såg ut att ha sjunkit, och hon undrade nu om det kanske saknades anlag under. Därför fick vi nu åka till Väsby för där har dom en röntgenutrustning som gör att man kan se hela munnen på ett helt annat sätt.

Vi kom fram till tandläkaren prick tio, men fick vänta en stund. När vi sen fick komma in så fick Mathilda ställa sig och bita på en sak medans en kamera roterade runt hennes huvud. Det gick finfint, och kvart över tio var vi klara...

Gick då in på Väsby Centrum. Gick en stund på BR och kollade in julklappar.. plus att vi köpte en till Melker och en till kusin Max.

Köpte sen även kläder till Melker, ett par röda tuffa byxor och en Toy Story-tröja. Mathilda fick hem en fin röd glitterklänning med tillhörande bolero i går, så då ville ju även Melker ha nya kläder...

Vi åt lunch på Waynes. Mathilda åt pannkakor och sen även en bit kladdkaka.. Jag köpte en kaffe och åt min medhavda smörgås..
Avslutade sen med en runda på Carmen och på Stadium. Jag köpte mig ett underställ, och Mathilda köpte ett vitt trähjärta på Carmen. Ett hjärta som hon skrev "Du finns i mitt hjärta" på och sedan gav till Melker.. Så gulligt så jag blev tårögd...

Det blev en mysig liten shoppingrunda för mig och Mathilda. Mysigt!
Väl tillbaka i Märsta så åkte vi upp på Maxi för att handla lite mat. På Maxi träffade jag på Maggan. Det var första gången jag träffade henne "ute på stan" sen efter bloggträffarna. Kul!

Stod och pratade med henne och lilla söta Tristan en stund innan vi gick vidare. Stötte sedan ihop ett antal gånger under shoppingturen.. Avslutningsvis stod vi i kassorna intill varandra då hon visst kom på att hon skulle fota oss tillsammans.. Så hon sprang fram till mig och överrumplade mig med iPhonen i högsta hugg.. Blir säkert ett mycket fint foto som hamnar på hennes blogg..

Mathilda och jag åkte vidare, ner till Systemet för att köpa julöl till Micke. Sigtuna Brygghus öl är svåra att få tag i, men nu fick jag tag på ett gäng i alla fall..

Sista stoppet för dagen blev dagis. Hämtade Melker redan tjugo i två, så sen har vi haft en lång härlig eftermiddag tillsammans. Jag bakade bröd, som ni såg.. Mumsigt!

I morgon åker jag, mamma, moster och mormor ner till kusin Åsa i Nävekvarn. Där är även moster Inger på plats. Ska bli mycket trevligt!

Vi kommer att bo på vandrarhemmet, men förståss tillbringa den mesta av tiden hemma hos Åsa i deras nya hus. Ska bli kul att se!

Trevlig helg på er ♥

3 kommentarer:

Unknown sa...

Kom å tänka på en sak nu när jag läste din blogg.. Tänkte på vad du skrev när du svarade på min komentar här nedan.. Att du redan gått ner 16kg.. reflekterade inte på det förut men nu när jag tänkte efter igen så måste jag ju bara säga att det är ju helt galet super skoj :) Vet själv hur kul det var när jag kämpade för att gå ner mina överviktskilon efter mina graviditeter å det blev mindre å mindre å jag blev gladare å gladare :) Fick oxå hjälp, med hjälp av tabletter (Reductil) som funkade jätte bra för min del. Gick ner från 93 till att pendla mellan 78 och 73.. beror på hur ordentlig jag är med godis å sånt ;) Ibland får man ju lite frossa i sånt tyvärr.. :(

Kram Marit

Sabina sa...

Ja du fullrulle kanelbulle eller vad säger man. Gud så duktig du är som har med dig egen smörgås när du åker iväg, måste säga att du sköter denna op galant å får lite dåligt samvete över hur jag sköter mig ibland:(

Kul med nya kläder till kidsen å det där med hjärtat fick även mig att vilja fälla en tår av kärlek, så skulle aldrig mina barn göra.

Kramkram

Sandra sa...

Maartha;
Härligt att du gått ned dina gravidkilon!

Jag har väl gått ner mina efter Melker nu kan man säga :)

Nu är det bara dom efter Mathilda kvar.. *ler*

Sabina;
Tack ska du ha!
Jag har liksom inte hunnit prova så mycket än, så jag vågar inte åka iväg utan nåt eget..

Mmm... barnen är underbart gosiga med varann för det mesta.. men vissa dagar är dom allt annat än gosiga med varann..

Kram!