måndag, december 27, 2010

Julafton

På julaftonsmorgon fick jag sova ända till 07:30! Vilken lyx.. hade väntat mig att barnen skulle vakna mycket tidigare.. Dessutom så gick det ursmidigt att få dem att sova kvällen före julafton.. det hade jag inte väntat mig!

Micke var och jobbade, så barnen och jag fick julaftons-morgon-mysa själva. Barnen hittade sina skattkartor i sina julstrumpor, och strax därefter var julklapparna hittade.

Mathilda fick Top Model-block och Top Model-pennor och Melker fick ett Toy Story 3-spel till Wii.

Mathilda spanar in paketen under granen

Tydligen hittade hon något spännande..
eller så är hon bara allmänt glad för att det är julafton?!

Efter en stunds spelande och ritande så åt vi frukost och sen blev det mer spela och rita.. Dom fick även en varsin julklapp till.. en varsin bok, Mathilda fick "Skämtaren Sune" och Melker fick "Hotell Gyllene Knorren". Den sistnämnda var med pyssel och tips på lekar och sånt, så då satte vi i gång att leka hotell. Melker och jag var gäster och Mathilda hotelldirektör..

Sen flöt resten av förmiddagen på, barnen badade och gjorde sig julfina :)
Runt två började barnen bli riktigt uppspelta och förväntansfulla.. så det var skönt att packa in julklapparna i bilen och åka hem till mamma och pappa en halvtimme senare...

Det var länge osäkert huruvida Sandra, Nicklas och Max skulle kunna fira julafton med oss.. Max var nämligen magsjuk bara nån dag innan jul.. Vanligtvis håller vi rätt hårt på 48-timmarsregeln - men det kändes så jäkla trist att inte fira jul med dem.. så vi tog risken.. och det verkar ha gått vägen.. Ingen mer har blivit sjuk.

Hursomhelst så var dom lite sena, så vi fick börja julfirande utan dem. I år kastade vi om ordningen - den ordning vi alltid haft..  Kalle - Middag - Julklappar.. I år blev det Kalle-Julklappar-Middag i stället..

Så himla mycket bättre och lugnare och skönare för alla parter. Barnen slapp vänta ihjäl sig, föräldrarna slapp höra barnens tjat, ingen behövde stå och förbereda maten under Kalle - och middagen kunde intas i lugn och ro. Mycket bra!

Fina barn framför julgranen ♥

.. och hela familjen samlad!

Barnen fick som vanligt en jäkla massa paket.. samma visa varje år.. Jag är SKYLDIG!

Mathilda fick bland annat mer Top Model-saker, Top Model lakan, kort-pyssel-set, Sjukhusmysteriet (Bok), två cd-sagor och kläder.

Melker fick bland annat Timmy Lamm lekset, Buzz Lightyear, Harry Potter lego, Star Wars lego, Halvan och rymdskeppet (bok), två cd-sagor och kläder.

Jag fick en OnePiece, fårskinnstofflor och "Så mycket Bättre" cd'n.

Micke fick en Dolce Gusto kaffemaskin och biljetter till "Ljust och fräscht".

Melker med en av sina klappar

Fina lillebror och fina Sandra

Det var mycket roligt att ge mamma & pappa deras present. En förstoring på alla tre barnbarn! Pappa har länge försökt fånga dem alla tre på en bild, men inte lyckats få till det.. så det var en kul present att ge - och den verkade mycket uppskattad också :)

Efter julklappsöppningen så började vi förbereda julbordet. Kändes som att det blev ett alldeles lagom julbord i år. Jag åt en liten omgång - och det kändes alldeles lagom.

Fina lilla Max ♥

Mathilda hugger in av julbordet

Efter maten så körde vi bytesjulklapparna. Precis lika kul som vanligt!
Det vi slogs om mest i år var nog Mickes julklappar, en låda med blandade varuprover och en bunt med Triss-lotter. Mathilda fick slutligen Trisslotterna.. Hon vann 75:- på dem..
Jag fick Glasmarkörer och Fingerpainting. Roliga grejer :)

Sen spelade vi lite spel och sjöng lite SingStar. Testade "Knäppgök" en stund.. Ett spel som egentligen bör spelas på ett annat sätt - så vår variant blev inte helt rätt - men den blev jäkligt knäpp och vi skrattade så vi tjöt..

Här körs "Twister Moves".
Mathilda har dagens tredje klädombyte på sig...

När klockan var elva så var vi alla rätt trötta, och Melker hade kroknat rejält. så då bröt vi upp och åkte hem.

Det blev en mycket trevlig julafton ♥
1 kommentar:

Monkan sa...

Mysig & kul julafton ni verkar ha haft! Och vad stor Max har blivit... :)
Ha d bra! Kram kram