lördag, oktober 08, 2005

Syskonjämförelse

Kollade vad jag skrivit på Mathildas halvårsdag och är bara tvungen att göra en liten jämförelse...

Mathilda sex månader: Hon har fått två små risgryn till tänder i underkäken.
Melker sex månader: Samma

Mathilda: Numera så kan hon sitta själv, dock inte så länge och man måste vara beredd för det är lite ostadigt ännu...
Melker: Sitter stadigt. Visst händer det att han faller, men inte bara rätt upp och ner, utan det är när han är på väg från sittandes som han slår runt i bland.

Mathilda: Hon älskar att stå på sina stadiga ben, att tumla runt på filten är oxå väldigt kul. Speciellt sen hon tidigare i veckan lärde sig att vända sig tillbaka från mage till rygg, innan har hon bara fixat att vända sig från rygg till mage.
Melker: Samma för Melker, han älskar oxå att stå. Däremot har han kunnat vända sig om sedan han var runt tre månader eller nåt sånt.

Mathilda: Hon övar krypning för fullt, tar spjärn med fötterna och skjuter upp rumpan, men armarna vill inte riktigt hända med. Men det kommer nog snart...
Melker: Melker kryper sen ett par veckor tillbaka

Mathilda: Hon har för ett par veckor sedan börjat att "prata", det är "pa-pa-pa" och liknande ord som körs just nu. Häftigt!
Melker: Melker pratar inte alls på det sättet ännu.

Mathilda: Nu är modersmjölksersättningen så gott som övergiven, och i stället äter hon havrevälling, gröt & puréer. Det mesta i matväg har varit godkänt, och hon har ätit med god aptit. Fast bara en enkel potatis var väl inget vidare... så den övergav vi snabbt. Päronpurén är nog i alla fall vinnaren!
Melker: Här har Melker inte heller kommit lika långt. Hans huvudföda är fortfarande modersmjölksersättning, och vanlig mat som ett helt mål känns rätt långt borta.

Mathilda: Ammar gör vi inte så ofta längre, brukar bli lite på natten eller på morgonkvisten när vi ligger och gosar.
Melker: Konstaterade häromdagen att det är slutammat nu. Har inte ammat på hela veckan, så nu är det nog över.

Mathilda är verkligen en solstråle, hon är nästan ständigt glad! Det finns bara ett tillfälle då hon inte är glad... när hon ska sova! Det är väl det enda som hon inte gillar - att somna alltså... Det är en kamp varje dag.

Känns som dessa rader passar precis lika bra in på Melker...

Man kan konstatera att Melker är tidigare på det motoriska, men ätandet och pratandet ligger han efter på. Ska bli kul att se hur det utvecklar sig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad härligt att få läsa jämförelserna. De är rätt lika måste jag säga. Kul upplägg också.

Ha en bra helg!