onsdag, december 14, 2005

Babysång och dansavslutning

Idag följde vi med Leone och Moa på babysång på öppna förskolan i Valstakyrkan. Jättemysigt och trevligt! Dit kommer vi helt klart att åka igen. I dag var det dessutom julavslutning, så vi bjöds på fika med glögg och lussebullar och barnen fick dessutom julklappar! Melker fick en liten gosedjurskanin.

På eftermiddagen var det dansavslutning och det blev ett svettigt äventyr. Vi kom dit rätt tidigt då vi skjutsat pappa hem till mormor innan. När Mathilda var ombytt och klar så började hon och en annan tjej springa i korridoren. Det slutade med en rejäl krock, där bägge två blev ordentligt röda på kinden. Lite gråt blev det såklart oxå... Bad Mathilda sansa sig lite, och det gick väl sådär... Hon skulle visa upp dom söta blommorna vi hade med oss till fröken och hon som spelar piano. Det var julstjärnor i krukor som satt ihop med en lucia. Jag sa åt Mathilda att ställa i från sig kassen - då släpper hon den rätt ner i golvet... Krasch! Det blev bara spillror av dom söta krukorna. Stor suck! Mathildas körde sin standardreplik; "Mamma, det gör inget va?"

Efter en stund så håller dom på med nån bok. Den andra tjejen svänger till och så får Mathilda bokens hörn i ögat... Ännu mera gråt... Då var det dax att gå in. Eftersom det var sista gången så fick vi följa med in. Mathilda ville först inte vara med och dansa, utan satt hos mig och tjurade. Fröken fick locka med henne, och då följde hon med. Dansen gick bra, även om Mathilda var alldeles för speedad. Dom fikade lite och tittade på film från dansuppvisningen efteråt - och då kacklade Mathilda hela tiden.

När dansen var slut och jag skulle på på båda barnen kläderna höll jag på att bryta ihop. Melker vill som vanligt inte vara stilla en sekund, och Mathilda hade fullt upp med att hålla koll på vad alla andra runt omrking henne gjorde. Mitt tålamod var nere på noll... *grrr*


Mathilda som snöflinga


BusMelker

Inga kommentarer: