lördag, december 31, 2005

Nyårsafton

Började med en lätt sovmorgon då jag hade tagit nattpasset med Melker.
På förmiddagen åkte jag och Mathilda till centrum för att inhandla en present, och sen åkte vi vidare till Steninge där Leone hade sin 30-års-uppvaktning. Vi var först på plats... efter ett tag började gästerna droppa in. Vi bjöds på lunch och fika, och Mathilda lekte med de andra barnen. Hon satt en stund med en annan granne till oss som är engelska och bad henne lära Mathilda engelska ord. Skoj... Nu har Mathilda bestämt att hon ska gå hem till dom och lära sig engelska minsann. Vi får väl se hur det blir...

Vid tvåtiden åkte vi hemåt. Stannade på Statoil och köpte tidningarna och sen svängde vi förbi mamma & pappa och hämtade upp min Baileys ifall suget skulle sätta in på kvällskvisten.

När vi kom hem så tog vi med oss Micke och Melker och gick ut i snön. Åkte lite pulka och snowracer på gångvägen intill oss. Kul!

På kvällen åt vi god mat, rödvins&timjanmarinerad fläskfile med klyftpotatis och päron&kanelsås. Drack både champagne och rödvin till maten... Till efterrätt åt vi glass med maränger och chokladsås.

Strax innan nio pälsade vi på oss kläder och gick ut och sköt upp lite raketer. Melker gillade det inte... Han blev rädd och lessen så vi gick in. Mathilda fick titta genom fönstret i stället... Melker var lite orolig hela kvällen sen, han hade svårt att komma till ro. Det smällde ju i stort sett hela tiden... Mathilda somnade strax efter tio, och Melker strax innan elva...

Micke och jag hade tänkt kolla på Masjävlar, men det blev inte så... Vi åt lite ost & kex och satt och pratade lite bara. Tjugo i tolv vaknade Melker igen. Antar att han stördes av smällandet... det var ett jädra liv och rutorna dånade... Lyckades få honom att somna om precis innan tolvslaget. Gick upp och ut på balkongen och skålade med Micke. Strax efter tolvslaget gick jag och la mig... Skönt!


Melker premiäråker pulka


Syrran drar, då är det som roligast


Världens finaste barn :)


Efter snöleken ska man dricka varm choklad..


Mathilda har klätt sig inför nyårsmiddagen


Mathilda sitter i en snödriva och kollar på pappa som ska skjuta raketer

Inga kommentarer: