fredag, december 30, 2005

Mellandagarna

Micke jobbade under mellandagarna, men det blev inte lika långa dagar som vanligt.
I tisdags åkte han hemifrån strax efter nio på morgonen, så vi fick en stund tillsammans på morgonen. Natten till tisdagen kom jag plötsligt på att vi skulle ju till BVC för att Melker skulle få göra BOEL-testet. Hade totalt glömt bort det...
Hade bestämt med mamma och pappa att dom skulle komma hit och fika på eftermiddagen, och det passade ju väldigt bra. Då fick dom vara barnvakt åt Mathilda medan jag och Melker åkte till BVC. Det blir lätt så att Mathilda vill försöka stjäla all uppmärksamhet av syster Tina när jag har båda barnen med mig...
Melker klarade BOEL-testet galant, och även vikten och längden såg bra ut. Han hade ökat rejält i vikt nu när han börjat dricka välling... 8,7 kg och 74 cm lång är han vår lilla prins.

När jag kom hem satt Mathilda, mamma & pappa och tittade på Barbie-filmen samtidigt som dom spelade Pettson & Findus-spelet. Jag lämnade in Melker och så passade jag på att gå ut och ta ner julgranen som stod på baksidan... Min käre man får ursäkta, men granen han hade köpt var allt annan än grann... Den var helt fruktansvärt sne, och såg inte klokt ut där den stod... Lamporna hade inte heller kommit upp, så det såg inte så kul ut.. Så jag plockade ner den i stället för att störa mig på den vareviga dag..

Vi fikade lite och sen åkte mamma & pappa hemåt. En stund efteråt kom Micke, och jag började då förbereda maten. Jag skulle bara förbereda maten, och sen åka över till mamma & pappa för att gå på gåbandet. Strax innan jag skulle åka ramlade Melker i Mathildas säng, han föll rakt in i sänggaveln och slog i munnen, så han började blöda... Uscha! Blod från munnen är aldrig kul. Det verkade dock inte vara någon fara, det slutade blöda rätt fort och tänderna kändes okej. Skönt!

Jag åkte hem till mamma & pappa och gick "Hill walk" i 40 min. Det blev 3,6 km. Hade inte tänkt på att det skulle bli så svettigt, jag hade inga särskilda kläder med mig, utan gick i jeans bara... Nästa gång får jag ha träningskläder i stället! När jag kom hem åt vi mat och sen blev det det vanliga kvällsplockandet och datandet...

I onsdags gjorde vi ingenting särskilt, vara bara hemma hela dagen. Mathilda och jag har spelat hennes nya spel dagligen och det är himla skoj. Fast hon tröttnar rätt fort, så en omgång per spel är precis lagom. Det tar ca en timme att spela då.

I torsdags var det tänkt att vi skulle skjutsa pappa till Uppsala och sen gå på Ikea, men det var sånt snöoväder så vi sköt fram det. I stället var vi bara hemma... På eftermiddagen kom Micke hem och hade med sig sin jobbarkompis Pelle på fika. Pelle var från början var min jobbarkompis så vi känner varandra väl, så det var kul att ses! När Pelle åkte hem, så åkte vi och handlade nyårsmaten på Maxi. Vi hade då bestämt oss för att stanna hemma på nyår. Vi kände oss inte helt krya från förkylningarna plus att det kändes bättre för barnens skull att vara hemma...

Natten till fredagen var allt annat än kul...
Jag hade inte hunnit i säng än då Melker vaknade vid 0:30. Gick upp med honom och gav honom mat. Lyckades sen inte att få honom att somna om... eller jo, han somnade - men vaknade och grät hela tiden. Verkade nästan som om han drömde eller nåt?! När klcokan närmade sig 02 sov han fortfarande inte ordentligt, och Mathilda hade vaknat och låg och ropade efter mig. Efter en stund kom Micke och bytte av mig, så fick jag lägga mig brevid Mathilda. Micke kom efter en stund med Melker, och sen började det riktiga strulet... Inget av barnen ville sova... Det snurrades, gnyddes, gnälldes och gud vet vad mellan klockan 02 och 05. Både jag och Micke höll på att bli totalt skogstokiga... Det var hemskt!
Jag gick upp med Melker 05, och 05:20 kunde jag äntligen lägga ner honom i sängen. Då sov även Mathilda djupt igen... Givetvis hade jag svårt att somna då, men efter en stund somnade jag och sov till 08:30.

Vädret var bättre på fredagen, så då åkte vi till Uppsala då i stället. Hämtade upp mamma & pappa strax efter tio. I Uppsala släppte vi av pappa på bilfirman där han skulle hämta sin nya bil, och så åkte vi vidare till Ikea. Där åt vi lunch och så blev det lite shopping. Har tänkt fixa ordning lite i Mathildas rum framöver. Från början had evi tänkt att barnen skulle få dela rum, att dom skulle få ha ett sovrum och ett lekrum, men efter lite övervägande har vi nu kommit fram till att dom kommer få ha varsitt rum. Mathilda behöver ha nånstans att komma undan och vara ifred med alla sina småsaker, och det skulle bli lite för bökigt med Melkers sovande om dagarna insåg vi.

Hur som helst så köpte jag två cd-hyllor, en spegel, två backar och fotoramar. Vi ska ärva ett skrivbord av mamma & pappa som dom precis har kastat ut, så det ska Mathilda få ha i sitt rum har vi tänkt.

Efter Ikea-besöket åkte vi hem. Släppte av mamma hemma och så åkte vi vidare hemåt. Det blev en lugn eftermiddag och kväll. Skönt!

Inga kommentarer: