onsdag, augusti 31, 2005

Mycket bättre dag i dag

I morse var det tjafs igen. Först var det lugnt, men precis då Micke och Mathilda skulle åka så började Mathilda tjafsa och ville inte åka. Trist & tråkig början på dagen..

Mathilda hade varit fortsatt sur på dagis, och ville inte låta Micke åka. Till slut var det en fröken som lyckades locka med att göra halsband. Då gick det bra!

Här hemma var det som vanligt. Melker sov en stund på förmiddagen, medan jag plockade undan och städade av lite. Strax efter elva gjorde vi oss klara för att gå ner till dagis. På sagis var altl frid och fröjd, och enligt fröken märks inget alls av Mathildas "dagis-ovilja". Vi har i alla fall bestämt oss för att hålla henne hemma ett par dar nu, så att hon får se att det inte är så kul... Plus att hon får börja längta efter kompisarna! När jag hämtat Mathilda hade vi två timmar "över" innan det var dax att gå till BVC. Följde då med två av de andra mammorna med 15-timmars-barn & småsykon till en lekplats precis intill dagis. Där stannade vi i 1,5 timme. Kul & mysigt!


Melker brottas med tre veckor äldre Victor

Vivvi, Alva & Victor gjorde sällskap med oss till BVC. Vi kom dit precis i tid. Melker sov i vagnen, så jag fick lov att väcka honom när vi kom in.

Vi har inte varit på BVC på nästan två månader och Melker chockade BVC-sköterskan totalt med sin aktivitet... Hon var alldeles häpen. Han var inte stilla en sekund, och kämpar stenhårt för att krypa. Han tog det första kryptaget tidigare i förmiddags... Han har vuxit 5 cm sen sist, är nu 68 cm lång. Viktkurvan dalar lite, han väger 7182 gram och från att ha legat över normalkurvan ligger han nu under. Men det är fullt förståeligt med den aktiviteten plus att han inte är så intresserad av maten... Vi skulle tillsätta lite smör i maten tyckte hon. Fick en ny tid om två veckor för den andra sprutan...

Efter vägning & mätning hade vi sista träffen i mamma-gruppen. Tittade på en film om olycksfall, och fick prova på att få upp en sak som fastnat i halsen på en docka. Lärorikt! I övrigt var väl träffen sådär, inte så givande. Melker låg på en madrass och snackade så högt med en annan kille, så den killen började gråta....

Strax efter tre gick vi från BVC och blev då upphämtade av Micke. Han skjutsade mig och Mathilda till dansskolan, och så åkte han hem med Melker.

Det var premiär för dansskolan, och där vimlade det av små tjejer i rosa dansdräkter. Hur sött som helst! Mathildas kärlek Anton ska gå på samma danskurs och även kompisen Thyra. Skoj! Mathilda var inte det minsta blyg, och brydde sig inte alls om mig! Hon var med på allting dom gjorde, och verkade ha jättekul! Dansläraren verkade jättemysig och duktig, så det kommer nog bli himla kul.


Här är Anton & Mathilda när dom dansar i ringen

Efter dansen gick jag och Mathilda hem. Tänkte att det är ju inte så långt, men det är en bra bit ändå insåg jag... Tog oss 40 minuter att gå..

När vi kom hem hade Micke kaffe färdigt och vi tog en mysig fika på vår nya uteplats! Mysigt!

Inga kommentarer: