torsdag, maj 26, 2005

BVC-besök

I dag fick Mathilda stanna hemma från dagis. Vi skulle till BVC vid halv två, så jag skulle ändå få hämta henne tidigare och då kunde hon lika gärna stanna hemma. Ville att hon skulle vara hyfsat pigg då vi kom till BVC, för hon skulle göra ett till försök med hörseltesten.

Vi gjorde väl inget särskilt på förmiddagen, den flöt bara iväg. Strax innan ett packade vi in oss i bilen och åkte till BVC. Fick komma in med en gång, och vi började med Mathildas hörseltest. Mathilda hade visst bestämt sig för att det här skulle bli sista gången vi skulle traggla med hörlurarna och klossarna, för idag gjorde hon allt klockrent. Gjorde bara en liten paus för att säga "Jag är duktig!" Sen ville hon även göra om syntestet - trots att hon gjorde det utan anmärkning förra gången... så då fick hon göra det oxå.

Sen var det Melkers tur att vägas och mätas. Han forsätter öka stadigt i vikt, nu vägde han 5420 gram. En ökning på 415 gram på två veckor. Han har blivit hela 60 cm lång - vuxit 9 cm sen han föddes. Otroligt!

Efter det var det mammaträff, så vi gick in och satte oss i konferensrummet för att vänta in de andra mammorna och barnen. Mathilda blev lite besviken för jag hade sagt att en av dagiskompisarna nog skulle komma, men det var bara mamman och syskonet som kom. Den stora killen hade fått stanna hemma med pappan. Mathilda var inte så intresserad av att leka med dom andra barnen, utan satt hos mig och Melker i stort sett hela tiden och läste böcker, ritade och åt sitt medhavda mellanmål. Det är en ett år yngre pojke som är med, som är väldigt jobbig, bråkig och skrikig, och det har Mathilda lite svårt för. Hon ville inte vara i närheten av "skrikpojken". Så inte förrän han gått hem, så gick Mathilda ner på golvet och lekte med dom andra barnen. Trist!

Strax efter tre var det slut, och vi klädde på oss och gick till bilen. Åkte upp till Arlanda för att hämta pappa och en arbetskamrat som kom från Finland. Vi var lite tidiga, så vi gick in och köpte varsin glass medan vi väntade på att dom skulle komma.

Vi följde med pappa hem, och stannade sen där hela kvällen. Inger, Micke och Sara var ju där, och sen kom även mormor & morfar dit och fikade. Full rulle hela kvällen... Mathilda lekte som en tok med Micke & Sara och var alldeles uppe i varv... Ville som vanligt inte alls åka hem, men det gick bra till slut.En bild på Melker iklädd en tröja som min lillebror hade på sig för 27 år sedan

Inga kommentarer: