fredag, januari 06, 2006

Disney On Ice

Det är Trettondedag Jul och Melker har sin första namnsdag... Men det missade den slarviga mamman...

På dagen var vi mestadels hemma, jag och Mathilda svängde upp på Maxi och handlade lite bara. Jag kan inte fatta att vi handlar så mycket.. Denna vecka har vi nog handlat nåt varje dag plus två större handlingar... Inte klokt! Nu var det lite helgmat som skulle inhandlas - och vips var man uppe i en tusing... Shit!Jag får ångest vareviga gång vi handlat... Inte bra!

När vi kom hem från Maxi så var Micke & Melker ute på promenad. Jag började laga mat och Mathilda började skriva önskelista inför sin födelsedag...
Efter en stund fick jag hjälp av Mathilda med matlagningen. Hon gjorde en egen liten gryta... det såg.... hmmm... jättegott ut... Hon lovade att bjuda mormor på den när hon kom...

Mamma & pappa kom hit klockan fyra och då åt vi mat. Jag hade gjort en lasagne som åtminstone jag tyckte var väldigt god. Det var en köttfärslasagne med rosmarin & fetaost. Gott!

Efter maten tog mamma & pappa med sig Mathilda och åkte in till Stockholm, eller närmare bestämt Globen där dom skulle gå på Disney On Ice.

Melker somnade runt sju. Jag gjorde ordning lite morötter och dip som vi skulle festa på då vi tittade på Innan Frosten som visades på Canal+. Men lagom tills filmen började vaknade givetvis Melker igen och var sen vaken - och otålig. Vi lyckades i alla fall se det mesta av filmen - även om marodören bytte kanal vid ett tillfälle.

Strax efter nio somnade Melker i min famn - och en stund senare la jag honom i sängen. Han vaknade såklart med en gång, och strax därefter kom Mathilda tillbaka hem. Mathilda var alldeles speedad och hade haft det jättebra... Det hade varit jätteskoj och allt hade gått hur bra som helst. Jag misstänkte att hon skulle tyckt det var lite läskigt, men inte då...

Hon hade med sig en påse hem med lite saker i. Hon hade full show då hon plockade upp program, läskglas, popcornbyttan och en Lilla Sjöjungfru-stav som blinkade och spelade hon fått av mormor & morfar. Mamma & pappa stannade och drack lite te och åt macka innan dom åkte hemåt, och vi tog tag i nattningen.

Mathilda var uppe i varv och det tog en stund att få henne att somna.. Hon skulle promt ha med sig sin nya leksak i sängen... Inte särskilt bekvämt, men men... När hon somnade höll hon den i ett järngrepp.. Jag fick lirka loss den och lägga vid fotändan av sängen.

Mathilda kom in till oss nån gång mitt i natten - och då hade hon med sin sin leksak i handen... Annars brukar hon grabba åt sig det gosedjur som ligger närmast och ta med det, men nu hade hon lyckats hitta leksaken och hade alltså med sig den... Dessutom hade hon ett stort leende på läpparna.. Gullegumman!

1 kommentar:

Anonym sa...

Var lasagnen från Allt om Mat? I så fall åt vi den i helgen och jag tyckte den var supergod! Smakade liksom friskare än vanlig lasagne. Tom barnen åt, förvånande nog även om Elsa var _mycket_ tveksam först :-)