fredag, januari 20, 2006

Ett par dagar i januari....

I tisdags höll vi oss hemma på förmiddagen. Mathilda var på dagis, och henne fick jag hemlevererad strax efter tolv av morfar (pappa). Han stannade kvar en stund och åt lunch med mig.

När pappa åkte hem så lekte vi med Barbie-dockorna och sen hade Mathilda gympauppvisning för mig, Melker och gosedjuren som satt uppradade...
Vid halv tre kom pappa hit igen, då klädde vi oss och så skjutsade vi upp pappa till Arlanda. Fick då låna med oss deras bil hem, nu när Volvon inte funkar.

Jag har fortfarande ont i tån, och fick ta Mickes kängor. Fixar inte att ha mina egna skor, det gör tok-ont...

Natten till onsdagen nattsuddade Melker... Han ville hålla oss vakna tydligen. Blä!
Hade tänkt att åka på babysång på onsdagsförmiddagen, men orkade inte med det... På eftermiddagen var det dans för Mathilda.

På kvällen åkte jag i väg till Kista C med Veronica. Där träffade vi Åsa, Jenny & Ingmarie. Först åt vi mat och sen gick vi på bio och såg "Varannan vecka". Det var jätteskönt att komma i väg, och kul film var det oxå!

I torsdags så var Mathilda hemma från dagis. Vi åkte hem till min mormor runt elva. Jag köpte med mig hamburgare till Mathilda så hon fick äta det där, och sen fikade vi. Strax innan tolv åkte vi upp till Nicklas och hämtade vagnen som jag glömt kvar i Volvon. Efter det körde vi mormor till Löwenströmska. På E4:an hade det hänt en stor olycka, en seriekrock med över 30 bilar inblandade. Ruggigt! Vägen var avstängd och i stället åkte alla den vägen vi åkte... Som tur var så hade det inte hunnit bli såå långa köer när vi körde där. Det var givetvis lång kö - men på vägen hem var det ännu värre. Att se olyckplatsen gjorde mig illamående... En massa mosade bilar... HUVA!

Hur som helst så åkte vi direkt till Valsta för att gå på kyrkans barntimmar efter att vi skjutsat mormor. Det var första gången för Mathilda, så jag och Melker stannade kvar. Mathilda tyckte att det var jättekul och fann sig snabbt med de andra barnen. Det kommer nog bli jättebra för henne att få gå på det! Det är varje måndag och torsdag mellan 13-15.

I dag var det tjafsigt värre på förmiddagen... Jag ville åka till öppna förskolan, men det ville absolut inte Mathilda. Jag försökte få Melker att sova en sväng först bara... det gick inte så bra då Mathilda skrek och smällde i dörrarna. PUST! Till slut lugnade hon sig och jag fick Melker att sova... Sen så ändrade hon sig och ville åka.. När Melker vaknade så gjrode vi oss klara och åkte iväg. Som vanligt tar det en enorm tid att göra sig klar när man ska åka nånstans... Jag blir galen! Man får tjata, tjata, tjata på Mathilda för att hon ska klä sig. Jobbigt!

Vi kom fram till öppna förskolan strax innan tolv, och blev sen kvar till halv två (fastän dom stänger ett egentligen). Mathilda hade väldigt kul trots att hon inte skulle åka dit från början... Melker trivdes med att krypa runt och röja och jag trivdes med att sitta ner och dricka en kopp kaffe med några andra mammor. Trivsamt!

Eftermiddagen och kvällen har vi ägnat hemma hos mamma. Trevligt det med! Melker var vild som en virvelvind och satt inte stilla en sekund. Pust!

Inga kommentarer: