lördag, juni 13, 2009

Gröna Lund i regnet...

I går hade både förskola och fritids stängt på grund av planeringsdag. Det var Mickes tur att vara hemma med barnen, så jag åkte och jobbade som planerat.

Men vi hade även, lite i smyg, planerat in ett besök på Grönan om vädret tillät.. Det var rätt okej väder på förmiddagen, så vi tänkte att vi kör. Det bestämdes att Micke och barnen skulle hämta mig halv tolv på jobbet. Barnen överlyckliga..

Vi kom till Grönan tolv, och jag ställde mig och köade för biljetter medan Micke och barnen gick och åt mat. Under tiden vi äter så öppnar sig himlen.. Men vi var förberdda, så det var bara att klä på barnen regnkläder och stövlar och kasta oss in på Grönan.

Det var alldeles utmärkt att vara där i regnet - för det var inte så farligt mycket folk och knappt några köer alls.. Toppen!

Vi hade en kalasbra eftermiddag och barnen åkte så det stod härliga till. Vann dessutom en jättepåse med Dumle..

Melker åkte
Barnradiobilarna typ sjutton gånger på raken, Lilla pariserhjulet typ fem gånger på raken, Tivolitrucken där han provade sig igenom alla sju bilarna innan han var nöjd och så då Veteranbilarna som han åkte ett gäng gånger.

Mathilda åkte Bläckfisken, Cirkuskarusellen, Flygande elefanterna, Flygande mattan (första gången åkte hon den helt själv.. Imponerad!), Kärlekstunneln, Lilla fritt fall, Lyktan, Nyckelpigan (i slutet vet jag inte hur många gånger på raken hon åkte den.. många var det i alla fall), Tekopparna

Att gå i Pettsons & Findus hus var ju perfekt när regnet öste ner..
Plus att vi gick i Lustiga Huset. Mathilda tyckte det var skoj och gick två gånger. Melker tyckte det var urläskigt och grät hysteriskt.. Vi smet ut genom en nödutgång så fort vi kunde. Stackarn..

Vid fem var vi rätt möra - och kalla - så då åkte vi hemåt. Skönt att komma hem och krypa ned i myskläderna..

Barnen skulle helst av allt åkt tillbaka till Grönan redan i dag, men det var inte aktuellt.. Får se om vi kommer i väg dit nån mer gång i sommar.. Det är ju inte gratis direkt..


Yes... åkbandet är på plats!


En av Melkers favvisar - veteranbilarna...


Nja.. den här var väl sådär enligt Mathilda...


Melker i en lådbil utanför Pettson & Findus


Mathilda åker lyktan

Inga kommentarer: