tisdag, juni 09, 2009

Knasdag

I morse lämna Micke Melker på dagis och jag lämnade Mathilda på fritids. På väg till fritids ringde jag BVC och fick en läkartid till Melker.

Hem och jobbade ett par timmar, och kvart över tio kom Micke och hämtade mig. Åkte sen och hämtade upp Melker på dagis, och så vidare till Läkarhuset. Hade tid 10:45, men kom inte in förrän strax efter 11. Läkaren kände igenom Melkers huvud och hon kände flera knölar som hon misstänkte var körtlar. Det kan vara en förkylning som satt sig där.. Vi ska hålla koll på dom, och se vad som händer. Hon ville ta lite blodprov på honom, så då började dom med att sätta dit Emla plåster som skulle sitta i en timme innan sticket.. Vad sjutton gör vi då?

Micke stod och stampade och ville upp och jobba igen, så vi bestämde oss för att skjutsa upp honom till jobbet och i samma veva handla mat på McD. Planen var sen att hinna åka tillbaka till läkarhuset och ta proverna för att sen vara hemma vid 12:30 då Mathilda skulle komma från skolan..

Men så visade det sig att labbet hade lunchstängt 12-13, så min plan gick i stöpet. Vi fick åka hem i stället och äta mat och sen invänta Mathilda. När Mathilda kom hem så var hon inte det minsta sugen på att hänga med, men det fanns inget alternativ. Upp till läkarhuset och så tog vi en nummerlapp och väntade på vår tur. Visar sig då att vi skulle haft med oss en lapp från läkaren.. det hade vi inte. Suck!

Vi fick gå upp till läkaren och be om lappen som hon missat att ge oss, och sen ner igen. Som tur var så hade inga fler kommit till labbet så vi fick gå in med en gång. Det gick ganska bra att sticka i armvecket, Mathilda roade Melker. Tur att hon var med! Men plötsligt drog han till armen och kanylen åkte ur, så då fick dom ta från andra armen. Han var så duktig min lilla prins! Sa inte ett knyst.. Efteråt blev det glassbelöning!

Från början var det tänkt att han skulle återvända till dagis, men nu var ju klockan två så det blev inget av med det. Vi fick en hemmaeftermiddag i stället. Mysigt!

Mathilda mådde lite upp och ner, ont i magen (träningsvärk antar jag), lite ont i huvudet och småhostig. Men det var verkligen upp och ner, det kom och gick - så det velades länge om fotboll eller ej. Det slutade med att vi stannade hemma... eller det gjorde vi inte, vi gick upp till mamma & pappa. Där verkade hon må toppen... Hmmm...

Micke jobbade sent, och ska väl göra det resten av veckan är det tänkt.

I morrn ska jag och barnen åka till Sigtuna för fästingspruta. Wish med luck :)

Inga kommentarer: