måndag, juni 22, 2009

Helgen och sommarfritids

Midsommardagen blev sådär slapp som jag hoppats.. Vi gjorde inte så där vidare värst mycket alls. Mathilda var hos en kompis hela dagen och på eftermiddagen var jag med Melker hos en kompis en stund. Därifrån fick jag sen störta iväg.. Mathilda skulle sovit hos sin kompis, men det blidde lite strul så jag fick hämta henne på studs vid fyratiden..

På kvällen hade vi tänkt att äta på Pizza Hut ute på Arlanda, men det visade sig vara stängt. Vi fick gå till McDonalds i Sky City i stället. Trist..

I söndags åkte jag och barnen till Ikea i Uppsala. Där sammanstrålade vi med mamma & pappa. Barnen ville leka i Småland, så dom lämnades av där. Efter drygt tio minuter ringde min telefon, dom ville bli hämtade. Men när jag kom till Småland så visade sig det att dom lyckats låsa in sig på toaletten och framförallt Melker hade blivit rätt rädd. Tjejen på Småland undrade om dom ville leka vidare efter att ha kramats med mamma lite, och det ville dom. Efter en halvtimme hämtade jag dem, och då gick vi och åt lunch.

Handlade såklart några småsaker - det gör man alltid på Ikea. Sen åkte vi hemåt.
Det blev en bra söndag också.

I dag har Mathilda varit på sommarfritids i Rävsta för första gången. Det var pirrigt i går kväll och i morse.. Jag hängde med ner till Sätunaskolan där hon skulle lämnas. Hittade snabbt hennes kompisar, men hon ville ändå att jag skulle stanna kvar en stund. Jag stannade tills det var dax att hoppa på bussen. Jag hade ändå lovat att jag skulle komma ut till Rävsta en stund direkt på morgonen. Ville bara att hon skulle åka bussen dit själv..

Väl ute på Rävsta kändes det rätt rörigt och oorganiserat till en början. Barnen vimsade omkring och visste inte riktigt var dom skulle ta vägen, eller vad man kunde göra. Det skulle vara en storsamling när alla barnen kommit på plats, men det dröjde. Mathilda blev rätt orolig och ännu mer pirrig när hon inte visste vad som gällde och vad som skulle ske. Rätt fort bestämde hon sig för att sommarfritid var trist...

Men efter samling och rundvandring kändes det bättre. Då bestämde Mathilda och E1 att dom skulle bada. E2 hade inga badkläder med sig och satt och såg rätt nedstämd ut. Hon ville oxå bada, så jag svängde hem och hämtade badkläder till henne.

När jag kom tillbaka till Rävsta så visade det sig att Mathilda inte lyckats få på sig badlinnet jag packat ner.. Så hon hade fått ge upp badandet.. Skrutt! Som tur var hade jag tagit med en extra bikini som hon då fick i stället. Men först skulle dom äta..

Jag stannade kvar tills det var dax att gå och äta, och sen åkte jag hem igen. Var inte helt nöjd under eftermiddagen och tänkte mycket på Mathilda.

Glädjande nog så var hon lyrisk när hon kom hem. Dom hade haft det kalaskul. Badat nästan hela eftermiddagen.. Hon var hur nöjd som helst. Skönt för mammahjärtat att höra.. Då får vi hoppas att dom här två veckorna går bra!


Melker sitter på altanen och målarStorsamling i Rävsta.. Många barn var det..Mycket grönt i rabatten nu...Här börjar det vissna - men en hel drös med nya blad kommer


Mmmm... mycket jordgubbar blir det..Snart... snart...Dill blir det oxå


Det är nog Prästkrageår på Hallonstigen. Vi har massvis..Att ligga och slappa/sola på studsmattan är toppen

4 kommentarer:

Mamma Marianne sa...

Vilken tur att det blev bra till sist. Hoppas vädret håller i sig så att dom kan bada varje dag.
Själv får man väl sitta på sitt trista kontor ett par veckor till.

JoVi sa...

Vilken tur att allt gick bra på sommarfritids!

Camillas dagar sa...

Slappa på studsmattan var en ny variant, men det såg skönt ut. :)
Visst är det härligt med sommaren?
Du har inte hört något om när nya kentskivan ska komma?
KRAM!

Sandra sa...

Kul med barn =) vilken mysig trädgård du har!!