onsdag, februari 04, 2009

Lycka

I morse var det återigen lite tjafsigt. Melker ville ha sitt nya linne på sig, och det var okej så länge han tog på sig en tröja över linnet.. Men se det tyckte inte han. Han tyckte linne räckte bra.. Sen ville han inte äta frukost, han äter välling på morgonen och sen tycker ju jag att det behöver kompletteras med något mera de dagar han inte äter frukost på dagis = idag.

Nåväl han gick ut ooch tjurade i hallen, och satte där på sig tröja, fleecebyxor, overall och mössa. Då blev mamman glad :)

Mathilda skötte sig utmärkt även om man får påminna varannan minut att hon ska fortsätta påklädandet och inte fastna framför teven med strumpbyxorna nere vid anklarna..

Kom i väg i bra tid ändå, så vi hann ta snowracern och ta vägen genom skogen. Myyyysigt!
Morgonstressen byttes ut till morgonlycka!

När vi kom ner till skolan träffade Mathilda sin kompis, och kramkalas utbröt. Mathilda gick då med på att vi lämnade henne där i stället för att gå med in och vänta tills hon klätt av sig osv. Perfekt! De flesta barnen i hennes klass går själva till och från skolan, och vi måste nog börja öva på att släppa taget lite :) Både vi och Mathilda... Steg ett kan väl vara att säga hej då redan ute hallen - eller som i dag - att lämna henne ute med de andra barnen.

Gick till dagis och lämnade Melker. En perfekt lämning med kramar och pussar och glatt vinkande.

Jag gick hem med ett leende på läpparna och väl hemma blev det ett toabesök. När jag satt där på toa så hörde jag ihärdigt fågelkvitter utanför. Är det inte underbart? Det måste betyda att våren närmar sig...

I dag jobbar jag hemma! Ska ägna delar av dagen åt att läsa boken vi fick i läxa på PU. Nämligen "Att välja glädje" av Kay Pollak.

1 kommentar:

Camillas dagar sa...

Nämen, har ni fågelkvitter hos er? Här är det riktig vinterkänsla, men det ska visst komma in midare väder igen nu. Det märks då verkligen att dagarna blivit längre, nu är det ljust till 17.00 här. Ljuvligt!
Kram och njut vidare av din fina dag!